Subtilia te Riethoven is het bedrijf van Marijke Pouwels, Marijke is gespecialiseerd in het geven van cursussen en workshops over kruiden, massages, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Je kunt er ook terecht voor een Bed en Breakfast overnachting in een romantische Pipowagen, Subtilia.nl
© 2009 · m|pax
 
 

. Massages
Profiel  

Door spanningen, stress, het opkroppen van verdriet of boosheid kan men veel last hebben van een pijnlijke nek, schouders of rug.
Een massage van dit gebied kan in alle opzichten een verlichting zijn.
Door kneden, wrijven en strijken wordt de doorbloeding gestimuleerd.
De spieren die verkrampt zijn worden weer soepel en kun je mentaal ook weer ontspannen. Wat blokkeerde komt weer in beweging.
Opgekropte emoties kunnen door de massage loskomen. Als je dat toe kunt laten ben je ook die spanning kwijt. Er komt energie vrij en je voelt je vitaler.
De oliën die ik gebruik maak ik zelf van kruiden uit eigen kruidentuin. Je kunt een keuze maken uit verschillende oliën.
Zo werkt lavendel kalmerend en ontspannend, rozemarijn opwekkend, rozen harmoniserend.
Niet alleen de handen kunnen spanningen en blokkades oplossen, ook met warme kamillekompressen kan de doorbloeding gestimuleerd worden en spanningen en spierkramp worden opgeheven.
Bij alle traumatische invloeden op botten, pezen en spieren, zoals breuken, kneuzingen, verrekkingen, verstuikingen en bloeduitstortingen
is een behandeling  met een smeerwortelkompres aan te bevelen.
Ook bij spier-, zenuw- en peesschedeontstekingen en slecht genezende wonden is een dergelijk kompres ideaal.
Na een behandeling met dit kompres is het mogelijk om een wortel van de smeerwortel mee naar huis te nemen en evt. door een huisgenoot op te laten brengen.