Subtilia te Riethoven is het bedrijf van Marijke Pouwels, Marijke is gespecialiseerd in het geven van cursussen en workshops over kruiden, massages, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Je kunt er ook terecht voor een Bed en Breakfast overnachting in een romantische Pipowagen, Subtilia.nl
© 2009 · m|pax
 
 

. NLP
Profiel  

NLP en Allergie
Minder bekend is dat NLP ook succesvol wordt toegepast bij allergiebestrijding. Via een speciale techniek is het mogelijk om van je allergie af te komen. Het is een veilige en doeltreffende methode. Er is geen medicatie nodig.

Hoe komt het dat de ene mens in de lente rustig door de natuur kan wandelen en de ander proestend en snotterend er naast loopt!!!!! Het ligt echt niet aan het stuifmeel wat in de lucht zit, maar aan het idee dat het immuunsysteem heeft over het stuifmeel of de hoeveelheid stuifmeel. Het kan eenvoudig zijn om een allergische reactie op te lossen, maar dat is het niet altijd, omdat ze een onderdeel kan zijn geworden van je identiteit. Het onderbewustzijn heeft op een bepaald moment, gelukkig maar, heftig gereageerd op een stof, een plant, een insect of een dier, om je te vrijwaren voor vergiftiging, vervuiling enz. De positieve intentie is je te beschermen. Een voorbeeld: een man werkt in de mijnen en krijgt veel stof in zijn longen. Zijn reactie hierop is snotteren, niezen en hoesten. Later merkt de man dat hij dezelfde reactie krijgt bij huisstof. De rest van het gezin heeft nergens last van! De meeste allergische reacties ontstaan door een “vergissing” van het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn maakt een verbinding tussen 2 impulsen die tegelijk aanwezig zijn, maar die rationeel niets met elkaar te maken hebben.
Door dit te herstellen, verdwijnt de allergie.

Heb je een enkelvoudige allergie, dan kun je een afspraak maken.
Het is belangrijk dat een arts heeft vastgesteld waar je precies allergisch voor bent. De behandeling is voor mensen vanaf 12 jaar.

Vele mensen lopen jaren met een allergie rond, wat jammer is.
Sommige eten nooit vis! Of kunnen niet in de zon zitten!
Consulten op afspraak.  

Heb je een kind met een enkelvoudige allergie?

Voor kinderen van 2 tot 12 jaar schrijf ik een helend verhaal.
De kinderen van deze leeftijd hebben een zeer groot inlevings- en identificatievermogen. Een kind identificeert zich sterk met een knuffel.
Knuffeldieren kun je laten beleven  en doen wat er in je fantasie opkomt.
Voor een kind is deze beleving net zo reëel als wat wij werkelijkheid noemen. Uit ervaring weet ik dat als een knuffeldier van een bepaald symptoom geneest, het onderbewustzijn van het kind, dat de geneeskracht aanstuurt, de nodige acties onderneemt om hetzelfde te doen.
Welke informatie heb ik nodig om je kind te helpen?

• de leeftijd
• wat  zijn/haar lievelingsknuffel is
• wat er allemaal in de belevingswereld afspeelt
• welke televisieprogramma’s het graag ziet
• waar het angst voor heeft, en waar het bewondering voor heeft
Kortom: alles wat nu belangrijk is voor het kind.

Eigen ervaringen:
Mijn kleinkind van 3 jaar had een tarweallergie. Als ze een gewone boterham of een koekje at waar tarwe inzat, kreeg ze jeuk in haar halsje. Ze bleef krabben en haar huidje helemaal stuk. Ik ben een verhaal gaan schrijven, waarin Pipi Langkous haar grote held was en haar knuffel Abeltje de allergie kreeg. Dit verhaal was prachtig geïllustreerd door mijn man. Een maand lang werd het verhaal door de ouders ’s avonds voor het slapen verteld. Na een maand kon ze weer alles eten waar tarwe inzat. Dit is toch fantastisch! Er is geen hormoonzalf of andere chemische middelen aan te pas hoeven komen.