Subtilia te Riethoven is het bedrijf van Marijke Pouwels, Marijke is gespecialiseerd in het geven van cursussen en workshops over kruiden, massages, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Je kunt er ook terecht voor een Bed en Breakfast overnachting in een romantische Pipowagen, Subtilia.nl
© 2009 · m|pax
 
 

. Kruiden
Profiel  

Vandaag gaan we met de manden de tuin in. Voorzichtig plukken we de bloemetjes van hun steel, verzamelen ze en doen we ze in de vloeibare
vaseline. En de zalf is niet in één middag klaar. Dat heeft 30 uur nodig. Het duurt ongeveer 2 weken. Door verwarmen, smelten en stollen trekt de geneeskracht in de vaseline.  Voor de olie gebruiken we biologische zonnebloemolie.
De olie gaat in grote glazen potten, de geplukte bloemen en eventueel blad gaan in de olie en de potten zetten we lekker in de zon. Ook op deze manier trekt de geneeskracht in de olie. Wie ooit olie van Sint-Jansbloemen heeft gemaakt heeft gezien hoe prachtig rood de olie kleurt. Ook vandaag weer een leerzame dag.
De ene week leren we hoe we alles maken en krijg je opdrachten mee om zelf thuis aan de slag te gaan en 2 weken later zien we hoe het afgieten verloopt .Je komt dan met je eigen gemaakte zalf en olie terug en we wisselen onze ervaringen uit.